fredag den 26. juli 2013

Spor på Henne Strand

Dagen idag er nydt på Henne Strand - skønt sted, never been there! Det fineste hvide sand og Vesterhavet var blikstille og dejligt varmt.

Min mand ville ligge i den dejligste gryde i klitterne, mææææn jeg ved at mine små 'venner' (hugorme og andet kravl) ELSKER at ligge og sole sig i klitterne, såh fik overtalt manden til at rykke tættere på stranden.

Dejligt sted vi fandt der - så gik der nøjagtig 10 min. før mit falkeblik fandt disse spor i sandet - var det nu også hvad jeg frygtede ...




Ja de fineste spor efter hugorme - en stor og en lille - der røg den fornøjelse, bliver ALDRIG vild med at have dem i mit nærvær.

Straks blev tæppet rykket helt ned i vandkanten, så kunne der slappes af. Dem med solcreme er NU mere heldig end dem uden - og ja, jeg er den heldige ;-)

søndag den 14. juli 2013

Ren-hygge-tøse-loppemarkedstur-til-Helgenæs ...

Min veninde Annette og jeg havde fri fra familien igår og valgte at tilbringe dagen sammen - med total hygge på Helgenæs.

Første stop var loppemarkedet her - rigtig mange fine ting - der blev dog kun indkøbt en flot turkis glas flødekande.


Derefter blev Helgenæs kørt tyndt på kryds og tværs, flere loppemarkeder besøgt - nogle mere spændende end andre - kun ganske få indkøb.


Fin udsigt fra gårdspladsen.


Frokosten blev nydt på stranden ved Sletterhage fyr - overskyet da vi kom, men da vi fik pakket den dejlige medbragte frokost ud, brød solen frem og sommertøjet måtte på. Efter frokost en dejlig gåtur langs stranden - jeg fandt adskillige hulsten og lært veninden det også, dog har jeg jo en regel med mig selv - kun én sten med hjem - det holdt ikke helt - 4 blev det vist og resten til veninden.


Næste stop på Ellemandsbjerget - FEDEST udsigt. Samsø og Tunø anes i baggrunden. Min mand var på Tunø, havde aftalt at vi skulle vinke til hinanden, det havde han vist glemt, kunne ikke se ham!!!


Dagen sluttede ved Kalø Vig, som har de absolut bedste soft ice - derefter havde vi samlet kræfter til en gåtur ud til Kalø Slotsruin - første gang for mit vedkommende - men helt sikkert ikke sidste.

MAX hyggelig dag - ser frem til mange flere af dem ;-)


søndag den 7. juli 2013

Fødselsdagsgave effektueret ...

Sikke en fantastisk søndag - dagen i dag var afsat til at effektuere min fars fødselsdagsgave fra min lille familie.

En tur til gårdmuseet Stjernholm i Nim ved Brædstrup og efterfølgende aftensmad på en landevejskro. Vi havde bl.a. valgt dagen i dag, da der skulle komme en masse gamle knallerter, ja ikke dem som kørte på køretøjerne, men selve køretøjerne var gamle og meget fine - og så var der gul budding med frugtsauce til - det smagte OK, men bliver aldrig en favorit.

Vi havde mine forældre med og sat min onkel Peter stævne - og hvor er det herligt at have sådanne 3 modne mennesker med - de kan jo fortælle en masse historier - og en masse ting på museet vakte gode minder for dem.


Dagen startede med frokost (bl.a. hjemmelavet Ceasar Salat a la Price) på vores terrasse.




Flotte knallerter - bl.a. denne Skylon, kørt af en kæk dame - min far havde i sine unge dage en sådan Skylon. Der var også en flot neon orange Kreidler, som den min mand kørte på da vi blev kærester for 36 år siden ;-)



Efter besøget på Stjernholm kørte vi forbi de 9 gravhøje ved Slaggård Banke - den smukkeste og mest  fantastiske udsigt udover Gudenådalen - ja vi kunne sågar se det gamle fængsel i Horsens. Man skulle kunne se 7 kirker fra højene - vi kunne nu kun få øje på én.

Aftensmad på Sandvad Kro og en tur op i tårnet ved Ejer Baunehøj - ja, jeg bliver ALDRIG nogensinde træt af fede udsigter !!!

Ja så var denne søndag også brugt, men på en rigtig god måde og fik da fornemmelsen af, at min fars næste fødselsdagsgave til august heller ikke behøver at kunne pakkes ind ;-)