tirsdag den 22. januar 2013

Det fedeste retronet ...

Jeg har tiltusket mig dette fine net - i bytte for grydelapper hæklet af garnet som var i nettet. Grydelapperne er næsten færdige ... og jeg er super glad for mit net. Karolinekoen og de røde/hvide tern vækker så mange minder frem i mig - på den gode måde. Jeg har i rigtig mange år arbejdet i samme hus som Karoline - og sammen med hende har der været mange gode oplevelser.

Lige nu leder jeg efter de gamle stofkalendre som blev udgivet i mange år, og hvert eneste år solgte vi mange af dem. Jeg havde engang selv en del af dem, men desværre - smidt ud med hård hånd. Men nu kunne jeg godt bruge dem til et eller andet, så det er bare med at komme ind i kampen og starte jagten ...


søndag den 20. januar 2013

YES YES ...

... en tradition er skabt - fik lokket min mand med på gåtur i det smukke landskab. Det må jo klart være en tradition, når det nu er 2. gang i år - mon ikke traditionen er hver søndag ;-) - ja han må såmænd selv bestemme hvor turen går hen - bare han vil med!

I vores nærområde er der kommet 1. del af en ny sti. Den er blevet en del af min ugentlige løbetur og jeg glædes hver gang - så måtte bare dele det med nogen.


En flok svaner pudsede sig, både i vandet og på isen - men er svære at se på billedet.

Endnu en fødselsdagsgave ...

... er ude over rampen - dvs. den blev givet lidt for sent pga. at fødselaren ikke var hjemme på hendes fødselsdag.

En 'kinabog' fik ny indpakning. Udsnit af et skønt broderi (fundet i Genbrugsen), lidt japansk stof (traditionelt japansk mønster) - stoffet har jeg selv hentet i Japan og så lidt hørstof til at skabe ro. Jeg kan bedst lide når 'tingene' har lidt kant, derfor er disse stoffer sat sammen - det bliver let 'svært' for mig, når tingene passer for godt sammen, det bliver let pussenusset ;-)

Inde i bogen lå der en invitation til afternoon tea - det glæder jeg mig til.

FØR:


EFTER:


søndag den 13. januar 2013

Hængeparti 1 = Done

For længe, længe siden lovede jeg at lave denne vingepose. Min kære svigersøn Rasmus flyver med modelfly og mangler en pose til at transportere vingerne i. Han kom med den fineste skabelon og sine ønsker om en pose med et skillerum i, så begge vinger kunne transporteres sammen - og gerne godt polstret! Jeg har adskillelige gange tænkt over detaljerne og fremgangsmåden, og så lige pludselig, så SKULLE det være. Her er den - Rasmus synes den er fin - nu håber jeg bare at begge vinger kan være deri. Stoffet er måske ikke lige det mest kække til en ung fyr og ej heller særlig praktisk til at gøre sig på en græsmark - men det er ca. købt tilbage i 1989 i IKEA, og lå stadig svejset inde i posen - så det råbte på at blive brugt. Dejligt at få lidt gang i stoflageret.


søndag den 6. januar 2013

Årets første fødselsdagsgave ...

Måske skulle mit nytårsforsæt (i stedet for det som jeg havde glemt) have været, at være i god tid med de hjemmelavede gaver - nå, men pyt strikkeposen til mormor blev færdig 1 time før afgang.

Der er lidt nostalgi i posen, det broderede stykke er et uddrag af en sofapude som min mands mormor har broderet for mange år siden (kan godt blive lidt i tvivl om hvad hun ville tænke, hvis hun så at jeg har klippet puden i stykker). Det lilla stykke stof har jeg købt hos Joann, hobbyforretning i Florida eller også var det da jeg var i Main. Hvis vi ser en Joann forretning, er det absolut et MUST at besøge den. Har forresten ikke meget stof tilbage derfra, så endnu et godt argument for at besøge Florida igen!!!


tirsdag den 1. januar 2013

Årets første dag ...

Efter en langsom start på dagen - pga. sent i seng efter en dejlig nytårsaften i hyggeligt selskab med god mad og drikke - var det tid til årets første løbetur - i det dejligste vindstille og solskinsvejr. Turen gik perfekt og mange gode tanker blev tænkt.

Et lille tilbageblik på sidste års julegaver ... - jeg fik kreeret en del julegaver, som jo af gode grunde ikke kunne vises før jul!.

Tørklæde/sjal til mormor med en 'sikkerhedsnål' af kohorn (købt i sommerferien).



Tørklæde til min kreative svigerinde - det er ikke uden præstationsangst at lave julegaver til hende, men er nu selv ret tilfreds med resultatet. Der var godt drive i strikningen undervejs - kanten er fra det kendte Camomille sjal af Helga Isager.



Halvfærdige grydelapper til min kære kollega (de er netop blevet færdige i går).



Halvfærdige halvvanter uden fingre til min gode veninde (der mangler pt. kun et par pinde på sidste vante).



Genbrugs brød- eller frugtkurv, hæklet af stofstrimler af et gammelt lagen - til min søde niece som samler på flyt-hjemmefra-ting.