søndag den 25. november 2012

De blå piger ...

Har fået den skønneste gave idag (min mand og jeg) - jeg forelskede mig TOTALT i disse billeder for en del år siden. De hang hos vores søde nabo Lisbeth længere oppe ad vejen. Hun er lynstrikker (strikker gerne sokker til pigerne og vores svigersønner) - men hun er også en dygtig maler. Hun huskede min forelskelse og berigede os med disse dejlige billeder, fordi vi er som vi er ;-)


Nu skal den rigtige plads findes - lige nu er de i gangen, hvor de ses lige når man kommer ind ad hoveddøren - lige til at blive glad af, måske er det den helt rigtige plads!

onsdag den 21. november 2012

Hvor heldig har man lov at være ...

Har idag fået denne skønne Kähler koglestage af en sød veninde - er nok kommet til at sige mere end én gang, at jeg ønskede mig en sådan - hvor er det skønt at have sådanne mennesker med i sin bagage ;-) - flagene i skålen skulle jeg/vi bruge efter arbejdstid.


Og se nu her - hvor hyggeligt der kan være i vores mødelokaler på arbejde.

En flok gæve 'piger' i mit nærvær har længe 'plaget' for at lære at sy flagranker - og NU var dagen så kommet. 3,5 time med fuld koncentration, hyggelig snak om forkerte forskudsskemaer til øjenlåg der går helt ned i læsefeltet, spisning af sandwich og lækker kage - ja en mega hygge sceance - som i den grad tåler gentagelse - tak for godt samvær piger ;-)


Jeg har syet disse flag i mange år og har lært hos Mor'skaber.

søndag den 18. november 2012

Velkommen til fætter Kæk ...

I dag er endnu en garder flyttet ind i huset - og SØD er han ...

Fandt ham på et loppemarked i nærheden hos den skønneste dame, som har næse for at finde spændende ting med 'navn' på - meget af det, hun har, er godt gammelt dansk design, keramik, porcelæn, glas og meget andet - blandt disse herligheder har hun også ting, som blot er 'søde' og ikke særlig værdifulde - og deriblandt min nye lille garder (ham til højre) - fandt ham i kurven med trælegetøj og håber bestemt ikke, at han bliver den sidste.



På øverste billede ses han sammen med min Kai Boysen garder, som jeg fik til min 50 års fødselsdag af mine søde svigerinder. Her ses de sammen, men de skal ikke forblive sammen - trommegarderen skal blive på sin plads i vinduet  i stuen og fætter Kæk har allerede indtaget sin plads på hylden på mit krea-værelse, se nedenunder - meget godt sted til ham. UPS kom også til at købe de små glasskåle og geleglas fra Fyns Glasfabrik  - det er ALTID rart med en bette glasskål ;-)


torsdag den 15. november 2012

Juleforberedelserne er sparket i gang ...

December måned er en dejlig tid - elsker alt det hurlumhej der er omkring julen, dog kommer jeg ofte for sent igang med mine forberedelser. MEN men men i år fik jeg mig selv sparket i gang.

Er ved at 'samle'/hækle juletræer til en skov, startede allerede sidste år, der blev det dog kun til en lille skov, men nu er der basis for en lidt større skov - skoven skal pynte i december måned på mit kontor på arbejde - inspirationen til træerne fandt jeg her ...

De hvide flettede stjerne - kender vi vist alle - disse er dog flettet i bredere strimler. Stjernerne er godt nok blevet lidt større end jeg forventet. De skal pynte i mit vindue på mit krea-værelse, det kommer vist til at ligne en hel snestorm ;-)

De røde hjerte - jah, de taler vist for sig selv - der er købt x-antal gaver hvorpå de skal bruges ;-)


søndag den 11. november 2012

Redesign så det basker ...

Har tilbragt stort set det meste af weekenden (fra lørdag kl. 11.00 til søndag kl. 16.00) hos min super-kreative svigerinde Mor'skaber og i selskab med 3 andre kreative quinder - der er blevet fremvist og beundret kreativteter, givet gode råd, inspireret, tacklet frustration og fortvivelse når et projekt drillede - kun afbrudt af få pauser med dejlig mad og drikke.

Her et billede af mine egne kreativiteter. Startede med at lave en klap-pung i cowboystof med bittesmå franske knuder (det tog rigtig laaang tid, selvom det burde være et hurtigt projekt), men tilfreds med resultatet.

Derefter pelsede jeg en genbrugstrøje (den var oprindelig lukket og med rullekrave og manchetter) - der mangler nogle store tryklåse, men også pænt tilfreds med denne. Lærte selv at lave kantbånd på en nem og fin måde.

Idag gik jeg i gang med at klippe en masse lapper af gamle cowboybukser (som var dømt til udsmidning), for derefter at sy dem sammen til et stykke stof igen (giver det virkelig mening ;-)) - dagen var desværre for kort og energien opbrugt, så projektet blev ikke færdigt. Men det skal ende ud i en nederdel med det sejeste grønne bærestykke i grønt fløjl (samme stof som nederst på ærmet af genbrugstrøjen) - det er fra en gammel Noa Noa tunika-agtig bluse - SÅ REDESIGN PÅ DEN FEDESTE MÅDE ...


Her kan weekendens samlede kreativiteter nydes - og flere stemningsbilleder ses på Mor'skaber.


Tak for en dejlig weekend til quinderne ;-) - endelig flere af dem!

fredag den 9. november 2012

På stoffer ...

Ja altså ikke farlige stoffer, men dog stoffer som man nemt og faktisk er blevet afhængige af ...

Stoffet er det skønneste tynde strik - strikket udelukkende i naturgarner af det herligste par jeg kender - besøg dem her Strange Collection ...

Til en god og kær veninde/kollega har jeg syet dette tørklæde til hendes fødselsdag ...


Veninden blev så glad for gaven, at hun fluks bestilte et lignende ...


Det blev i lidt kraftigere stof - herhjemme kaldet 'bedstefarstoffet' 

Forud for en længe ventet krea-weekend, var jeg lige forbi Strange Collection - her er udbyttet, basis for gode kreationer ;-)



onsdag den 7. november 2012

På besøg ...

på 'storesøsters' skole - Skolen for Visuel Kommunikation i Haderslev. Sikke en fed skole, lige det rette sted for 'storesøster'.

Kunne ikke lade være med at tage lidt billeder - kan desværre ikke huske opgaven som de unge mennesker havde fået udstukket - men bl.a. skulle de udforme en for- og bagside til et magasin - meget spændende varieret udbud - faldt straks for magasinet 'IN BETWEEN'.

Andre havde lavet billeder af søm og noget garn også spændende - 3D fra virkeligheden.

'Storesøster' og hendes gruppe skulle lave Street Art og havde udformet disse skilte, som viser vejen til noget som mange søger - men som er svært til at finde ...


Der var mange flere spændende kreationer, både ude i byen og på skolen. Har talt med nogle beboere i byen, som tydeligt kunne mærke da skolen kom til byen - det gav et helt andet liv i bybilledet. Ved fra 'storesøster' at beboerne følger med - nogle måbende, andre undrende og nogle læner sig tilbage og lader sig underholde ;-)

FEDESTE nye løbesko ...

Endelig fik jeg taget mig sammen til at købe nye løbesko - det holdt hårdt,  både at komme afsted og at beslutte hvilke sko det skulle være. Var på løbebånd og blev filmet, 6 par sko blev testet. Kors hvor er der stor forskel på pasformen - valget faldt på disse ...


Mizuno, super fed pasform, ligesom at sætte sig i en dejlig lænestol der former sig nøjagtig efter min krop - spøjs farve, men blev ret vild med den - også er der et touch af orange - og det er lidt hipt for mig i øjeblikket, og allerbedst fik overtalt ekspedienten til at give mig dagens absolut bedste tilbud og jeg er bestemt tilfreds. Nu kan det kun gå for langsomt med at komme ud på første tur ...